ثبت برند محصولات کشاورزی
* ثبت برند محصولات کشاورزی برای کسب و کارهای این حوزه در چه حد ضروری تلقی می شود؟
در همه جای دنیا خانواده ها و مردم در اولویت بندی واجبات زندگی بر حسب میزان درآمد و ورودی مالی خود ، بحث خوراک و مواد غذایی را در اولویت خود قرار می دهند و در مرحله بعد به نیازهایی مثل پوشاک ، مسکن و بحث پس انداز پاسخ می دهند.
بنابراین بازار محصولات غذایی و محصولات کشاورزی بازاری همیشه داغ و پررونق می باشد و با گسترش اطلاعات مردم در زمینه مواد غذایی و تاثیری که در سلامت انسان ها دارد ؛ مردم اصطلاحا با چشم باز اقدام به خرید می کنند!
این یعنی چه؟ این بدین معنی است که ؛ مردم بر حسب کیفیت و سلامت محصولات غذایی و کشاورزی ، بین دو برند مختلف تفاوت قائل می شوند و در سبد خرید خود محصولی را بر می گزینند که ؛ دارای اعتبار ، کیفیت و سلامت بالاتری باشد!
اینجاست که مبحث برند و برندسازی نقش پررنگ تری به خود می گیرد و با این عبارت مواجه می شویم :
” مردم برندهای خوب و بد را هیچگاه فراموش نمی کنند!”
علاوه بر مبحث بازاریابی و نقش حیاتی که برند در توسعه کسب و کارها و به طور ویژه ؛ کسب و کارهای مربوط به محصولات کشاورزی ایفا می کند ، ثبت برند کشاورزی دارای مزایا و امتیازات حقوقی می باشد.
ثبت برند محصولات کشاورزی
به تعبیر بسیاری از کارشناسان ؛ برند همچون شناسنامه یک محصول عمل می کند و می بایست در انتخاب ماهیت برند هر کسب و کار توجه ویژه ای به همه جوانب امر نماییم!
طبق قانون کشورمان ؛ ثبت برند برای محصولات ذیل به دلیل اهمیتی که در سلامت و ایمنی مردم دارد الزامی می باشد :
۱- داروهای اختصاصی ( اصطلاحا ؛ سپسیالتیه ) مورد استفاده درمانی و پزشکی که با نسخه پزشک یا بدون نسخه پزشک به مصرف مردم می رسد.
۲- مواد غذایی که در بسته بندی هایی در ظروف و با نام اختصاصی به بازار عرضه می شود اعم از ؛ کنسروهای مواد غذایی ، آردهای ویژه ، چای های گوناگون ، شکلات ، آب نبات ، پنیر، شیر، مربا ، ترشی ، کره و روغن های مختلف و دیگر محصولات از این دست.
۳- آب های معدنی یا آب های موسوم به گازدار، شربت آب های میوه که تحت عنوان و بسته بندی مشخصی به به بازار فروش عرضه و روانه می گردد.
۴- وسایل آرایش و موادی که برای استفاده مستقیم بر روی بدن انسان کاربرد دارد مثل ؛ صابون ، خمیر ، پودر ، محلول عطریات ، ادکلن و پماد و…
همچنین ثبت برند کشاورزی در خصوص محصولات کشاورزی که از خارج از کشور وارد ایران می شود نیز الزامی می باشد و در بسته بندی محصول مورد نظر بایستی ؛ اسم تجاری و نشانی سازنده ی جنس با قید کشور مبدا و شماره ثبت علامت در ایران درج گردد.
طبق قانون تجارت جمهوری اسلامی ایران ؛ هر فرد اعم از حقیقی یا حقوقی (شرکت یا شخص) مدارکی مبنی بر تولید ، توزیع ، بسته بندی ، خرید و فروش و یا واردات و صادرات کالا) و یا مدارکی دال بر فعالیت کردن در حوزه خدماتی مشخص داشته باشد قادر است در همان حوزه مربوطه تقاضای ثبت نام و لوگوی خود را به ثبت برساند.
مرجع رسیدگی و ثبت برند محصولات کشاورزی اداره ثبت و اسناد کشور می باشد و این اداره با بررسی مدارک مربوطه و توجه به جوانب مختلف حقوقی ، اقدام به تایید یا رد درخواست متقاضی ثبت برند محصولات کشاورزی می نماید.
مدارک مورد نیاز در جهت ثبت برند محصولات کشاورزی عبارتند از :
۱- تصویر شناسنامه و کارت ملی و همچنین کارت پایان خدمت یا معافیت دائم برای آقایان شرکا.
۲- تصویر آگهی تاسیس و آگهی آخرین تغییرات شرکت ( در صورت وجود).
۳- در صورتی که مراحل اداری و حقوقی ثبت برند محصولات کشاورزی از طرف مؤسسات حقوقی مجاز با کد ثبتی( مثل مؤسسه حقوقی آپادانا) انجام می پذیرد بایستی وکالت نامه رسمی ضمیمه پرونده گردد.
۴- مدل گرافیکی یا یا تصویر از علامت مورد نظر درخواستی حداکثر در ابعاد ده در ده سانتی متر.
۵- در شرایطی که علامت و برند مورد نظر به گونه سه بعدی می باشد بایستی ارائه علامت به صورت نمونه گرافیکی یا تصویر دو بعدی به طرزی که از شش زاویه مختلف تهیه شوند و در کل یک نمونه واحد و متمایز را تشکیل دهند.
۶- مدارک مربوط به اخذ مجوز از دستگاه های ذی ربط بنا بر نوع محصول.
۷- تصویر کارت بازرگانی شرکت یا شخص حقیقی .
۸- مهر شرکت.
۹- و مدارک دیگر…

طبق مقررات ؛ مدت اعتبار برند محصولات کشاورزی ده سال می باشد و این مدت اعتبار قابل تمدید می باشد.
نکته : در صورتی که پس از ۶ ماه از زمان اتمام اعتبار برند ، صاحب برند اقدام به تمدید اعتبار برند خود ننماید ، بایستی مجددا اقدام به ثبت برند خود نماید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *