ثبت برند خارجی در ایران
یکی از اهدافی که عده ی زیادی در جستجوی آن هستند ، ثبت برند یک شرکت خارجی در ایران است. بنگاه های تجاری و افراد زیادی تلاش می کنند تا از نام و برندهای شرکت های خارجی برای افزایش فروش محصول و خدمات خود استفاده نمایند. حال آنکه می توانند اقدام به ایجاد یک برند مناسب و قدرتمند برای خود نمایند که این امر می تواند زمینه مناسبی را فراهم آورد تا شما هم به یک برند جهانی تبدیل شوید. وقتی یک برند خارجی هیچ نماینده ای در ایران نداشته باشد . افراد می توانند در خواست ثبت نمایندگی آن برند را داشته باشند و با نامه و تاییدیه از کمپانی اصلی اقدام به ثبت نمایندگی شرکت خارجی کنند. حال در صورتی که برند مدنظر در ایران نماینده داشته باشد ولی نمایندگی اصلی مسافت زیادی با درخواست کننده ثبت نمایندگی داشته باشد. باید درخواست کننده به ثبت شعبه نمایندگی شرکت خارجی اقدام کند. لازم به ذکر است میزان مسئولیت شعبه خارجی را خود نمایندگی اصلی تعیین می کند. یکی از عواملی که می تواند در فرایندهای برند سازی تاثیر مثبتی داشته باشد ، انجام فعالیت های تبلیغاتی است که باید به این مسئله دقت داشت که بهترین روش های تبلیغاتی را برای افزایش اثر پذیری باید انتخاب نمود.
شرکت های مجاز به ثبت شعبه یا نمایندگی در ایران
آئین‌نامه اجرائی قانون اجازه ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت خارجی تحت شماره ۹۳۰ – ۷۸ / م / ت ۱۹۷۷۶ مورخ ۱۲/۲/۱۳۷۸ به تصویب هیأت وزیران رسید. بر اساس ماده یک آئین‌نامه، شرکت‌هایی که در کشور محل ثبت خود شرکت قانونی شناخته می‌شوند – یعنی بر اساس قوانین و مقررات کشور متبوع خود تشکیل شده و دارای شخصیت حقوقی ثبت شده هستند می‌توانند برای فعالیت در ایران بر اساس قوانین و مقررات مربوطه اقدام به ثبت شعبه یا نمایندگی خود نمایند. ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت خارجی در ایران مشروط به عمل متقابل کشور متبوع شرکت خارجی می‌باشند، یعنی اگر در کشور متبوع شرکت خارجی شعب یا نمایندگیهای شرکت‌های ایرانی به ثبت برسند آن شرکتها نیز می‌توانند نسبت به ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت خود در ایران اقدام نمایند. نماینده شرکت خارجی، شخص حقیقی یا حقوقی است که بر اساس قرارداد نمایندگی، انجام بخشی از موضوع و وظایف شرکت طرف نمایندگی را در محل بر عهده گرفته است.
روش اخذ نمایندگی شرکتهای خارجی در ایران
ابتدا باید به اداره ی ثبت شرکت ها مراجعه شود. تمامی مراحل توسط خود شخص حقیقی یا حقوقی متقاضی نمایندگی و یا از طریق یک شرکت ثبتی انجام شود و پیگیری گردد. در وهله ی اول تعیین نام دارای اهمیت می باشد و باید کاملا مطابق با نام واحد اصلی باشد و هیچگونه تغییر، ویرایش یا ترجمه ای صورت نگیرد .عبارت نمایندگی یا شعبه باید حتما ذکر شود . ورود اطلاعات لازم برای ثبت نمایندگی شرکتهای خارجی به صورت مکانیزه انجام می شود .کلیه ی مدارک باید به واحد پذیرش تاسیس تحویل داده شود و یک رسید دریافت گردد که شامل تاریخ تعیین شده برای مراجعه ی بعدی است . در این تاریخ نتیجه و موافقت با اخذ نمایندگی مشخص می گردد . پس از آن در مرحله ی کارشناسی نیاز به دریافت مجوز های لازم تشخیص داده شده و اگر لازم باشد نامه ی استعلام و اخذ آن صادر می شود، در غیر این صورت صحت اطلاعات تایید شده و پیشنویس آگهی تاسیس نمایندگی شرکتهای خارجی صادر می شود .در مرحله ی بعد لازم است که تمامی وجوه لازم و هزینه ها پرداخت گردند . در پایان، پیش نویس جهت امضای نهایی و گواهی ” ثبت با سند برابر است ” در اداره کل ثبت شرکتها تکمیل می گردد و شماره ی ثبت و شناسه ملی اعطا می شود. یک نسخه از آگهی تاسیس نمایندگی شرکتهای خارجی به واحد روابط عمومی این اداره باید تحویل داده شود تا در روزنامه های کثیرالانتشار درج گردد.
شرایط ثبت شعبه و ثبت نمایندگی شركتهای خارجی
۱- ارائه خدمات پس از فروش برای کالاها و یا خدمات

۲- انجام عملیات اجرایی قراردادها بین اشخاص ایرانی و شرکت خارجی

۳- بررسی و زمینه سازی برای سرمایه گذاری شرکت خارجی در ایران

۴- همکاری با شرکت های فنی و مهندسی ایرانی برای انجام کار در کشورهای ثالث

۵- افزایش صادرات غیرنفتی ایران

۶- ارائه خدمات فنی و مهندسی و انتقال دانش فنی و فناوری

۷- انجام فعالیت های دارای مجوز قانونی از سوی دستگاه های دولتی از جمله ارائه خدمات در زمینه های حمل و نقل ، بیمه ، بازرسی کالا ، بانکی ، بازاریابی و…

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *